Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Το τοξικό τανγκό


(από μια ιδέα της Σοφίας Σακουλά)

Το τοξικό τανγκό χρειάζεται δύο, αλλά μπορεί να περιλάβει τρεις, τέσσερις, πέντε, έξι, εις άπειρον, με βασικό κανόνα ότι δεν αφήνεις ποτέ τον συγχορευτή σου, πριν να έχεις πιάσει ήδη έναν άλλον. Οι χορευτές του τοξικού τανγκό μοιάζουνε με λυσσασμένα κοάλα, όπως αρπάζονται γερά από σώμα σε σώμα, μην επιτρέποντας στο άγγιγμά τους να παραμείνει έστω και μια στιγμή μετέωρο.

Τα χέρια των χορευτών του τοξικού τανγκο εκκρίνουν δραστικές ουσίες και οξέα. Για τους υπόλοιπους ανθρώπους τα υγρά αυτά μπορούν να λειτουργήσουν ακόμη και ως φάρμακα θαυματουργά, στο ήπιο άγγιγμα και στην κατάλληλη δόση - όταν χορεύεις όμως ο βασικός σκοπός τους είναι να διαβρώσουν τη σάρκα του συγχορευτή. Οι χορευτές του τοξικού τανγκό είναι συνηθισμένοι σε αυτόν τον πόνο, και κοιτούν προς το κοινό με μια κινέζικη μάσκα ηρεμίας, ευχόμενοι πως ο παρτενέρ θα καταρρεύσει πρώτος.

Και κάπως έτσι τελειώνει κάποια στιγμή το τοξικό τανγκό. Όσο τα ζευγάρια συνεχίζουν να χορεύουν, οι καυστικές εκκρίσεις τους κυλούν από το σώμα τους στο έδαφος. Στην αρχή διαλύεται το δέρμα της πατούσας, και όσο περνάει η ώρα οι μυς και τα οστά του πέλματος. Όταν η διάβρωση φτάσει ως τους αστραγάλους, ο χορευτής πέφτει με τη σκοτεινή χάρη του ηττημένου, που άντεξε όσο περισσότερο μπορούσε. Υπάρχει πάντα βέβαια ο κίνδυνος να έχει αποχωρήσει πρώτα το κοινό, αηδιασμένο από τις αναθυμιάσεις της διαβρωμένης σάρκας. Αυτός είναι ο άλλος τρόπος να τελειώσει το τοξικό τανγκό.
Κωστής 14/10/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου